U bent hier

Actualité

vrijdag 26 oktober 2018, 16:30

Charter bij Mobiliteitsbedrijf Gent tegen agressie op parkeerwachters

Parkeerwachters komen vaak terecht in moeilijke omstandigheden tijdens hun werk. Deze week was in de pers te horen hoe ze dagelijks met verbale agressie te maken krijgen. Sommige parkeerwachters worden zelfs bekogeld met viezigheid of worden in het slechtste geval fysiek aangevallen. Ook ernstige bedreigingen komen voor, net als grove beledigingen via Facebook.  

Gelukkig zijn er ook oplossingen. Op aandringen van de vakbonden heeft het Mobiliteitbedrijf van de stad Gent een charter ondertekend met beloofde inspanningen om de situatie te verbeteren. Zo kunnen parkeerwachters vanaf nu een contactkaartje afgeven wanneer automobilisten niet akkoord gaan met hun boete. Klachten moeten op die manier verder vloeien naar het bedrijf in plaats van de individuele wachter.

Verder komt er ook een campagne die autobestuurders erop zal wijzen wat de rol is van een parkeerwachter en zullen betalende parkeerzones beter aangeduid worden. De engagementsverklaring bevat een passage waarin het Mobiliteitsbedrijf belooft om bij de aanstelling van een bewakingsfirma naast de prijs ook expliciet oog te zullen hebben voor de kwaliteit van de geleverde diensten.

We hopen alvast dat deze werknemers vaker op een glimlach zullen kunnen rekenen. Dit kan een voorbeeld zijn voor andere steden en ondernemingen die gebruik maken van parkeerwachters of bewakingsdiensten in het algemeen!

Bron afbeelding: Stad Gent