U bent hier

Actie

woensdag 14 maart 2018, 9:15

Directie Norbord Genk: Onterecht ontslag van een delegee

De Algemene Centrale van het ABVV te Limburg heeft onlangs een petitie verzonden om het ontslag van een delegee in het bouwbedrijf Norbord aan te vechten.

Om te vermijden dat directies met veiligheidsargumenten schermen om zo syndicalisten te ontslaan, nodigen we onze leden uit om deze petitie mee te ondertekenen en zo de syndicale delegatie van Norbord te ondersteunen.

De petitie vind je hier:

https://secure.avaaz.org/nl/petition/Directie_Norbord_Genk_Onterecht_ontslag_van_een_delgee/?cqaTMab

Petitie

De oproep van de AC te lImburg aan de directie van Norbord:

Geachte directie van Norbord,

Ik verneem dat u een collega syndicalist, Jacky Berben, wil ontslaan om dringende redenen. Hij zou volgens u fouten gemaakt hebben in een veiligheidsprocedure.

Aan veiligheid werken is erg belangrijk. Risico's die vroeger normaal werden gevonden, zoals onveilige arbeidsomstandigheden, worden nu, terecht overigens, niet meer geaccepteerd. Norbord hecht veel belang aan veiligheid en dat is prima. Echter, een jacht op veiligheid mag geen jacht op werknemers worden.

Mensen sensibiliseren rond procedures is ok , sanctioneren bij een “procedurefout” lijkt mij niet aangewezen. Een ontslag om dringende reden is onaanvaardbaar.

Ik vraag u om in het kader van een goed veiligheidsbeleid het ontslag om dringende reden in te trekken en om samen te bekijken hoe er constructief rond veiligheid kan gewerkt worden. Ik hoop dat u op dit verzoek wenst in te gaan. Indien niet dan zal ik zeker niet twijfelen om mee te doen aan de solidariteitsacties die er zullen georganiseerd worden rond dit onterecht ontslag.