U bent hier

Sectorale onderhandeling

maandag 17 juli 2017, 13:00

Een nieuw akkoord voor de dienstencheques

We hebben met de werkgevers uit de sector een nieuw sociaal akkoord gesloten voor de periode 2017-2018. Dankzij dit akkoord zetten de dienstenchequewerknemers een stap vooruit.

Koopkracht

Vanaf 1 september 2017 verhogen de brutolonen met 1,1%. Ook de verplaatsingsvergoedingen werden verbeterd. Wie met de fiets naar het werk gaat krijgt vanaf september een km-vergoeding van 23 cent in plaats van 20 cent. En de vergoedingen voor wie met de wagen gaat worden vanaf nu geïndexeerd. Dat betekent dat ze worden aangepast aan de prijsevolutie. De syndicale premie wordt met 10 euro verhoogd en bedraagt dus vanaf 2017 105 euro.

Werkbaar werk

Poetsen is een zware job. Dus naast koopkracht vonden we het ook belangrijk om maatregelen te nemen die het werk werkbaarder moeten maken. Het recht op tijdskrediet met motief (zorg voor kind of ziek familielid) werd uitgebreid tot 51 maanden. Er is ook een akkoord over de landingsbaan. Die kan vanaf 55 jaar, mits een loopbaan van 35 jaar. In het vorige sociaal akkoord werd een werkbaarheidsfonds opgericht. De werking van dit fonds wordt verder gezet.