U bent hier

Actualiteit

zondag 25 juni 2017, 14:15

Enquête Interim - "Gelijk loon voor gelijk werk"

In de wet is voorzien dat uitzendkrachten recht hebben op hetzelfde loon en dezelfde voordelen als vaste werknemers. In de praktijk stellen we vast dat uitzendkrachten heel wat voordelen niet krijgen: hospitalisatieverzekering, cao 90, extra verlofdagen …

We willen de mythe ontkrachten dat uitzendarbeid volwaardige tewerkstelling is. En we willen argumenten verzamelen die ons sterker maken tijdens de sectorale onderhandelingen voor de interimsector. We moeten vermijden dat uitzendkrachten goedkoper worden dan vaste werknemers. Daar heeft iedereen voordeel bij: uitzendkrachten en vaste werknemers.

HIERVOOR HEBBEN WE JULLIE HULP NODIG. INVULLEN DUURT 5 MINUTEN!

In heel wat bedrijven bestaan extraatjes die jullie - dikwijls na lange en moeizame onderhandelingen - hebben verkregen. We willen een oplijsting maken van voordelen die in de verschillende bedrijven en sectoren bestaan maar die uitzendkrachten niet krijgen.

Naast het feit dat voordelen bestaan willen we ook te weten komen wat de financiële waarde van deze voordelen is. Zo kunnen we een betere  inschatting maken van het bedrag dat uitzendkrachten mislopen. Als je de waarde van de voordelen kan bepalen, vul ze gerust in.  

Wil jij ons helpen en deelnemen? Vul de enquête online op www.rechtenuitzendkracht.be/enquete

Als je de enquête liever op papier invult kan je ze hier downloaden.