U bent hier

Actualiteit

dinsdag 30 oktober 2018, 10:45

Gelezen op Facebook: Raak niet aan onze barema’s!

De regering haalt uit naar onze barema’s en zit dus opnieuw in onze portemonnee! Ze wil de lonen koppelen aan competentie en productiviteit en niet meer aan ervaring en anciënniteit. Loonbarema’s zijn nochtans de basis van een modern loonbeleid. Bovendien zijn ze collectief onderhandeld en vastgelegd in cao’s van onbepaalde duur. Redenen genoeg om ze te verdedigen, zo oordeelden jullie ook op Facebook.

Marianne : Alle schaamte voorbij is die maatregel, want mensen met vele jaren dienst worden gewoon opzij geschoven in plaats van beloond. Hoe krijg je mensen op den duur nog gemotiveerd ?

Bjorn : Weer op de kap van de minderbedeelden hoe is dat in godsnaam mogelijk? Weg met die regering en liefst zo vlug mogelijk !

Johan : Dus gaan we waarschijnlijk vaker van job wisselen. Gaan CEO’s daar tevreden mee zijn, als ervaring het bedrijf verlaat?

Marc :  No pasaran !!! Hier niet voorbij !!! Zolang er ‘loontrekkenden’ het veelvoud van arbeiders/bedienden verdienen, zolang er zoveel kapitaal naar belastingparadijzen vloeit: afblijven van de kleine man/vrouw zijn/haar centen !!! 

Sonja : Spijtig dat mensen eerst moeten voelen vooraleer ze reageren. En al wat ze kunnen afnemen krijgen we nooit meer terug. Want wij, de hard werkende mensen, zijn profiteurs?

Wil je ook je mening geven? Neem deel aan onze discussies op onze Facebook-pagina