U bent hier

Actualiteit

donderdag 31 mei 2018, 10:30

Palestinian Circus School op bezoek in België

De Palestinian Circus School is op toernee door Europa. Ze brachten hun nieuwe voorstelling Sarab onder meer in Brussel, Charleroi en Ath. De Algemene Centrale - ABVV maakte van de gelegenheid gebruik om hen te ontmoeten én een cheque voor hun verdere werking te overhandigen.  

Hoop geven daar waar alles verloren lijkt, dat is waar de Palestinian Circus School voor wil gaan. De school werd opgericht in 2006. Ze heeft haar vaste plek in Birzeit, niet ver van Ramallah, maar geeft ook les in andere steden zoals Jenin, Hebron, Ramallah en het vluchtelingenkamp van Al Fara.

Tijdens hun toernee vertelden Noor, Marah, Ahmad en Jessika over hun passie voor circus, hun engagement en het leven in Palestina. “De bezetting verwoest onze levens. Onze waardigheid, respect, vertrouwen, maar zeker ook onze hoop, zijn zwaar aangetast. Maar we blijven geloven dat een toekomst in Palestina mogelijk is.”

Creativiteit

Het lijkt niet evident, circus in een streek die onder voortdurende bezetting leeft en waar mensen weinig mogelijkheden hebben. Maar juist hierin kan de circusschool een belangrijke rol spelen: De school geeft jongeren de kans hun creativiteit te ontwikkelen, zich te engageren, hun identiteit te versterken en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.  

De Algemene Centrale – ABVV is al jaren begaan met het lot van de arbeiders en de bevolking van Palestina en ondersteunt onder meer de vakbond PGFTU. Hoop geven aan jongeren en hen de kans geven om zich uit te drukken en weerstand te bieden via kunst lijkt ons daarbij fundamenteel. Daarom heeft het personeel van de Algemene Centrale – ABVV beslist om de circusschool financieel te ondersteunen.

Meer info over de circusschool op hun website www.palcircus.ps

Meer over onze werking ten voordele van Palestina vind je hier.