U bent hier

Standpunt

woensdag 28 september 2016, 16:45

Standpunt: De laatste kans

Nee, 7 oktober zal er geen algemene staking zijn... Maar dat betekent niet dat er geen syndicale acties zullen zijn op 7 oktober. En dat betekent nog minder dat we het nu plots eens zijn met de regering Michel.

In de Wetstraat horen we al enkele overwinningskreten opstijgen. Omdat ze denken dat ons protest aan het verzwakken is… Sommigen denken zelfs dat we opgeven.

Niets is minder waar. Meer dan ooit is het ABVV van plan zijn protest tegen deze asociale regering te laten horen. Al 2 jaar zijn de afbraakwerken Michel bezig. Al 2 jaar besparingen en onrechtvaardige maatregelen op de kap van de gewone mensen. En met welk resultaat?

Een begroting in evenwicht? Want dat was de ultieme doelstelling van deze regering: de budgettaire zaken op orde te stellen. Wel, we zijn van een tekort van 2,2 miljard naar een tekort van 4,2 miljard gegaan. Dit is geen gat in de begroting meer, dit is een krater. We zeggen het al lang, maar nu is het zwart op wit bewezen: dit beleid werkt niet. Integendeel, het gaat van kwaad naar erger.

Anders en beter. Het kan! Dat herhalen we keer op keer. En dat zullen we blijven herhalen. Het is nu wel duidelijk: anders en beter, het MOET! Dat blijkt ook uit een recent rapport van de OESO. We moeten stoppen met besparen op de kap van de werknemers en de uitkeringstrekkers. Wat we nodig hebben zijn publieke investeringen in infrastructuur, research & development en vorming.

De boodschap van tienduizenden werknemers in de straten van Brussel was luid en duidelijk. Op 11 oktober komt de regering met de maatregelen voor de begroting 2017. Indien ze doof blijven voor onze boodschap en volharden in hun asociaal beleid komen er opnieuw acties.

Zelfs een algemene staking. Omdat hun beleid niet werkt en niet zal werken.

Werner Van Heetvelde                                                                                          Robert Vertenueil
Voorzitter                                                                                                            Algemeen secretaris