U bent hier

Standpunt

woensdag 8 juni 2016, 13:30

Standpunt: Er zijn oplossingen om uit de crisis te geraken

Sinds haar aantreden twee jaar geleden zegt de rechtse regering dat ze harde besparingen wil doorvoeren. Dat het pijn zal doen. En tot vandaag gaat die regering er prat op dat ze voet bij stuk houdt, dat ze niet toegeeft aan protest.

Wij zeggen dat ook. Wij zeggen ook dat de indexsprong en de loonstop de werknemers bijzonder hard treffen. Wij zeggen ook dat de regering van plan is de werktijden zo verregaand te ontregelen dat het iedereen heel veel pijn doet. En wij zeggen ook dat de regering onverzettelijk is, dat ze geen ruimte laat voor overleg.

Maar als wij dat zeggen noemen de politici van de meerderheid dat desinformatie. Het is allemaal zo erg niet, beweren ze nu. Ze spreken zichzelf tegen. Het is een eerste signaal dat ze niet gerust zijn in het groeiende protest.

Want inderdaad, steeds meer mensen geven te verstaan dat de regeringspolitiek fundamenteel onrechtvaardig is. Hoe groter een vermogen is, hoe minder het moet bijdragen. Hoe zwakker een kleine loontrekker is, hoe moeilijker hij het krijgt…

Robert Vertenueil, algemeen secretaris

… En vandaag weten de mensen ook dat deze regeringspolitiek niet werkt. Het overheidsbudget is niet onder controle. De werkloosheid blijft hoog. De sociale zekerheid krimpt weg. Nieuwe jobs zijn magere, tijdelijke of deeltijdse flexijobs.

Dat is geen desinformatie, maar harde realiteit. En daarom organiseert onze vakbond het protest. Daarom roepen we iedereen op om op 24 juni te staken.

Er is een alternatief voor het desastreuze beleid. Een alternatief dat mensen in moeilijkheden uit de armoede haalt. Een alternatief dat de economie nieuwe impulsen geeft. We eisen met onze staking dat daar ernstig naar wordt geluisterd.

Zoals je op deze twee bladzijden kunt lezen draait voor ons alles rond echte, goede jobs, sterke koopkracht en een eerlijk belastingstelsel. Daarmee kun je weer groei en welvaart tot stand brengen. Daarmee kun je onze sociale zekerheid in stand houden.

Afspraak dus op 24 juni. Voor een rechtvaardig sociaal alternatief.

Werner Van Heetvelde, voorzitter

Ons alternatief