U bent hier

Actualiteit

woensdag 19 september 2018, 12:15

Vier jaar Hart boven Hard

Op 22 september bestaat Hart boven Hard exact vier jaar. De beweging ontstond in 2014 als alternatief voor de ‘koude’ regeringen en is nog altijd springlevend.

In de aanloop van de komende verkiezingen heeft de beweging een plan opgemaakt. Op 22 september kan iedereen daar mee over komen oordelen, eraan meewerken en het nog verbeteren op de Hart Boven Hard-dag in het KASK in Gent. 

Changez!

Daarnaast trekt Hart boven Hard langs de Vlaamse steden met het project Changez! Twaalf maanden lang trok filmmaker Ben De Raes met de ondersteuning van Hart boven Hard en MO* Magazine het land rond op zoek naar positieve alternatieven van onderuit voor de toekomst.

Hoe anders gaan wonen in groeiende steden? Wat zijn concrete burgerinitiatieven rond alternatieve energie? Hoe lossen we de files op? Wat betekent werkbaar werk in onze versnellende samenleving? Waarom beginnen burgers zelf hun voedsel te verbouwen?

Samenleving van morgen

Het resultaat heet Changez!: een 12-delige reportagereeks als Vlaamse variant van de bejubelde Franse film Demain. In totaal komen ruim vijftig burgers, actiegroepen en experts aan het woord, om te laten zien en uit te leggen hoe zij concreet bouwen aan de samenleving van morgen. 

Deze reportages dienen als basis voor een reeks debatten waarin geëngageerde burgers het woord nemen en lokale politici ondervragen over wat hun plannen zijn om te beantwoorden aan de reële noden van burgers. De komende maanden kan je terecht in: 

  • 20 september in ARSENAAL in Mechelen
  • 27 september in BUDA in Kortijk
  • 26 september in CG DE LINDE in Heembeek
  • 3 oktober in GC NEKKERSDAL in Laken
  • 4 oktober in DE ROMA in Antwerpen
  • 9 oktober in CAMPO in Gent
  • 12 oktober op DE KOER in Anderlecht

Bekijk hier de reportages op www.changez.be

Meer info op www.hartbovenhard.be