U bent hier

Deeltijds werkenden onder vuur

Je werkt deeltijds… …En wie gaat op de kinderen passen ?

Als je deeltijds in de dienstencheques werkt met een variabel tijdrooster zit het er dik in dat bovenstaande vraag je heel wat kopzorgen zal bezorgen. Je was van zins om je volgende woensdag met je kinderen bezig te houden? Je dacht er misschien aan met hen naar het zwembad of het park te gaan? De kans wordt groot dat je ze zult moeten ontgoochelen.

Want als het wetsontwerp van minister van Werk Kris Peeters erdoor komt zal je werkgever je op dinsdag kunnen oproepen om ’s woensdags te komen werken. Op het laatste nippertje dus. Voor ouders die nu al moeten toveren om hun werktijden te doen passen met de tijdregelingen van de kinderen, van de kinderopvang of van de babysit, wordt het een ware hel.

Maar de zorg voor de kinderen is niet het enige probleem. Alsmaar meer werkneemsters en werknemers puzzelen twee deeltijdse jobs aan elkaar. Hoe zullen zij dat nog klaarspelen als ze voor beide jobs op het laatste moment kunnen worden opgeroepen?

Waarom zo’n maatregel ?

De regering zegt dat ze de reglementering wil ‘moderniseren en versoepelen’. Maar je kunt er niet naast kijken dat het voor de werknemers alleen maar moeilijker wordt. Meer flexibiliteit, minder plaats voor het privéleven. Bovendien worden weer de vrouwen getroffen, want vooral zij hebben deeltijds werk, vaak omdat ze geen andere keuze hebben.

Niet akkoord ?

Deze maatregel is een onderdeel van een heel pakket gelijksoortige ingrepen. Modernisering van de arbeid, heet dat dan, maar dat levert niets op. Integendeel, de Algemene Centrale-ABVV vindt dat we erop achteruit gaan. En dus verzetten we ons tegen dit soort maatregelen. Wij roepen de regering een halt toe. Onze arbeidsvoorwaarden worden onderuit gehaald.

Als jij ook gekant bent tegen buitensporige flexibiliteit moet je mee opstappen in de grote betoging van het gemeenschappelijk vakbondsfront, op 24 mei. Samen kunnen we het tij doen keren.

Vereenvoudigen, hoezo ?

De regering zegt dat ze de administratieve regels van het deeltijds werk wil vereenvoudigen. Maar die zogezegde vereenvoudigingen halen de arbeidsvoorwaarden onderuit en zullen het leven van de werknemers alleen maar moeilijker maken.

We geven een overzicht van wat de deeltijdse werknemers te wachten staat.

vandaag morgen, als we laten begaan… 

Het arbeidsreglement bepaalt vandaag op welke  dagen en uren er gewerkt wordt: het begin en het einde van een werkdag, de pauzes en de dagen waarop niet wordt gewerkt.

Het arbeidsreglement zou alleen nog een tijdsblok bevatten voor de werkuren, de prestatiedagen en de dagelijkse arbeidsduur.

 
= onzekerheid troef

De werktijdroosters moeten minstens 5 dagen vooraf worden meegedeeld. In sommige sectoren werd overeengekomen dat dat zelfs 14 dagen vooraf moet  gebeuren.

De werktijden zouden pas 1 dag  op voorhand moeten meegedeeld worden.
De werknemer krijgt  dus 24 uur tijd om zich te organiseren. 

= het wordt onmogelijk om nog iets te plannen

Deeltijdse werknemers die uren bovenop hun arbeidsstelsel werken, krijgen een loontoeslag boven de drie bijkomende werkuren per week (of 39 uur per week).

In de praktijk, zullen de werkgevers aan de betaling van overloon ontsnappen. 

= deur staat open voor misbruiken door de wergevers

Vind jij ook dat we  die plannen moeten tegenhouden?

Doe mee met de betoging van dinsdag 24 mei, om 11 uur. Afspraak aan het Noordstation in Brussel. Hoe  talrijker we zijn, hoe sterker we staan om dit tegen te houden. Meer info

Sabine - gezinszorg

'Nu vragen de mensen zich al af waar het naartoe gaat met de flexibiliteit. En dan komt Kris Peeters met een plan dat nog veel verder gaat. Alsof wij niet soepel zouden zijn. Als wij ’s avonds een uur langer bij een patiënt moeten blijven doen wij dat gewoon. Maar deeltijdsen zullen in de praktijk  nooit geen toeslag meer krijgen daarvoor. Dit is een zoveelste kaakslag voor de werknemers'.

Ann - schoonmaak

'Dit is uiteraard niet oké. Als je pas een dag op voorhand te horen krijgt  dat je moet werken, hoe  kun je dan je sociale leven nog plannen? En als overuren recht geven op een toeslag, hoe kun je die dan plots afpakken van deeltijdse collega’s? Nee, dit is  weer een brug  te ver'.

Vanessa -  dienstencheques. 

'Zoals vele mama’s werk ik deeltijds. Daardoor kan ik er voor mijn kinderen zijn op woensdagnamiddag. Als dit gaat veranderen is dat voor mij een groot probleem. Ik moet nu al met weinig middelen rondkomen. Het valt me op dat wij steeds minder in de pap te brokken hebben. Waar men vroeger het werk aanpaste aan de mens, moet de mens zich nu aanpassen aan het werk. En als we weigeren riskeren we sancties of zelfs ontslag”.

Actualiteit · Gepubliceerd op 9 maart 2016, 14:15

Vrouwen verdienen in België gemiddeld een vijfde minder dan mannen. Zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging, en ABVV organiseren daarom  Equal Pay Day. Lees verder

Actualiteit · Gepubliceerd op 7 maart 2016, 13:30

Deeltijds werk is voor veel vrouwen geen vrijwillige keuze. Slechts 8,5 procent geeft aan geen voltijdse job te wensen. Lees verder

De zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.