Betoging tegen extreemrechts

Wanneer?
Waar?
Luxemburgplein - Brussel

Gisteren, 9 oktober 2021, heeft een bende van squadri fascisti in het kader van een "No Green Pass (equivalent aan de COVID Safe Ticket)"-optocht het centrale hoofdkwartier van de CGIL aangevallen.

Na de aanvallen op lokalen van de CGT enkele maanden geleden in Frankrijk, heeft een bende squadri fascisti het hoofdkwartier van de nationale Italiaanse vakbond CGIL aangevallen. Schok, verontwaardiging en angst. Wij hekelen deze verwerpelijke fascistische aanslag en betuigen onze niet aflatende steun aan onze Italiaanse kameraden.

Aanstaande zaterdag 16 oktober vindt in Rome een nationale betoging plaats, georganiseerd door de drie Italiaanse vakbonden. Dichter bij huis organiseert het ABVV, in overleg met INCA-CGIL in Brussel en andere organisaties, op zaterdag 16 oktober omstreeks 11 uur een betoging op het Luxemburgplein voor het Europees Parlement (1050 Brussel).

Internationale waakzaamheid en solidariteit zijn meer dan ooit noodzakelijk. Samen sterker. We zullen ze niet laten passeren en ze zullen niet passeren.

Solidariteit, waakzaamheid en vastberadenheid!