Wat te doen bij verlies van het aanvraagformulier voor de eindejaarspremie?

Iedereen verliest wel eens een belangrijk document. Misschien heb je het aanvraagdocument voor de eindejaarspremie thuis per ongelijk weggegooid. Misschien ben je in de loop van het jaar voor de verzending van het document verhuisd. Gelukkig verlies je daarmee nog niet je eindejaarspremie, maar je zult wel geduld moeten hebben.

Weet dat alleen het originele document kan worden gebruikt om betaling van de premie te verkrijgen en dat in geval van verlies een duplicaat moet worden afgegeven.

Dit kan echter pas gebeuren als alle administratie van de betaalde premies is afgerond. Zolang dat niet het geval is, kan het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten immers niet nagaan of de premie waarvoor een duplicaat wordt aangevraagd, al dan niet reeds is betaald.

Duplicaten zullen dus pas in de loop van maart 2023 worden uitgereikt. De aanvraag voor een duplicaat moet聽schriftelijk聽worden gericht aan het fonds (Havenlaan 86C bus 330, 1000 Brussel).

Enkele tips

Reageer zo snel mogelijk

Zodra je聽het formulier thuis hebt ontvangen, probeer je聽het zo snel mogelijk in te vullen en op te sturen. Zo verklein je het risico dat je het document thuis kwijtraakt. En je vermijdt dat je聽premie聽onder de kerstboom wordt vergeten!

Adreswijziging?

Als jouw聽adres tijdens het jaar v贸贸r de toekenning van de premie is gewijzigd, moet je v贸贸r eind oktober een brief of kaart sturen naar het Sociaal Fonds (Havenlaan 86C bte 330, 1000 Brussel) of via聽contact聽reageren, met vermelding van:

  • je聽naam/voornaam
  • je聽rijksregisternummer (op de achterkant van je聽identiteitskaart) of je聽geboortedatum
  • je聽oude adres
  • je nieuwe adres.

Syndicale premie

Ben聽je聽aangesloten bij een vakbond, stuur het formulier dan rechtstreeks naar jouw聽vakbond. Zo wordt je聽syndicale premie zo snel mogelijk uitbetaald.

Meer informatie:

Rechten Uitzendkracht (ABVV Interim):聽https://www.rechtenuitzendkracht.be/nl-BE/article/wat-te-doen-bij-verlies-van-het-aanvraagformulier-voor-de-eindejaarspremie/10246/

Fonds voor de Uitzendkrachten:聽https://fondsinterim.be/nl/de-premies/eindejaarspremies