Unieke procedure klaagt discriminatie tegen vakbond aan

Voor het Waals ABVV kan het zo niet langer verder: het heeft een juridische procedure opgestart tegen NGK Ceramics om de discriminatie tegen de vakbond aan te klagen. Een trieste première in België.

Het ongefundeerde ontslag van een delegee van het Waals ABVV vanwege een grote fout,  waarschuwingen aan het adres van de overige delegees, ... het maakt allemaal deel uit van een aanval op de syndicale vrijheden door het bedrijf NGK Ceramics. Daarom werd door het Waals ABVV voor de eerste keer voor de arbeidsrechtbank een procedure opgestart die betrekking heeft op discriminatie tegen een syndicale organisatie, en dat op basis van de Wet van 2007.

Het Waals ABVV is deze gestart tegen de directie van het bedrijf NGK Ceramics te Baudour, in de regio Bergen-Borinage. Sinds de nieuwe directie aangetreden is, voert ze een kruistocht tegen onze vakbond, onze delegees en onze leden. Ze weigert categorisch om het sociaal overleg een kans te geven en ze neemt openlijk een loopje met de syndicale vrijheden. Al onze pogingen om dit probleem te regelen in de schoot van het bedrijf, of op het niveau van de sector, mislukten. De procedure is een trieste première voor België.

Meer informatie in het Frans: http://www.accg.be/fr/node/1193