Ook in de scheikunde: Een loon van minimum €14/uur of €2300/maand

In veel bedrijven en sectoren werken nog heel wat mensen aan lage lonen. Zo’n 200.000 Belgen hebben een job maar komen nog steeds niet rond. Vooral vrouwen worden hierdoor getroffen. Zo ook bij het bedrijf Pro Duo in de scheikunde. Onze vakbond voerde actie aan het bedrijf.

Pro Duo is een groothandel van haar & beauty producten, met hoofdzetel in Gent. De minimumlonen liggen er op €11,96 bruto/uur (€1905 bruto/maand). Een stuk verwijderd van de € 14 waarvoor het ABVV pleit. Maar volgens de werkgevers mag daar zelfs nog geen €0,05/uur of €8/maand bijkomen.

Bovendien ontvangen bij Pro Duo de arbeiders en de bedienden van de zetel te Gent maaltijdcheques. De bedienden in de winkels, hoofdzakelijk vrouwen, niet. Wij eisen een gelijke behandeling van alle werknemers.

Als vakbond vertolken wij de mening van de werkende klasse, maar werkgevers hebben geen oren naar onze eisen. Wij eisen een verhoging van lage lonen naar €14/u wat neerkomt op €2300/ maand bruto. Met een marge van 0,4% en de beperkte “toegevingen” van de werkgevers in het IPA zullen wij er niet komen!

Bekijk hier ons pamflet.