U bent hier

Persbericht

maandag 18 september 2017, 9:30

De opzegtermijnen in de bouwsector opnieuw onder druk!

Tijdens het afgelopen zomerreces heeft de regering stilletjes geprobeerd om een reeks van bijzonder pijnlijke maatregelen erdoor te krijgen. Eén van deze maatregelen is een nieuwe poging om het stelsel van de opzegtermijnen voor bouwvakarbeiders te wijzigen. Een nieuwe discriminatie die de bouwvakkers niet zullen accepteren. En ze hebben daarin de steun van het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Al in 2013, toen de regering besliste over de harmonisatie van het arbeiders- en bediendenstatuut, werd een discriminatie ingevoerd voor de arbeiders van de bouwsector. Een onaanvaardbare situatie die we hebben aangeklaagd en waarover het Grondwettelijk Hof ons gelijk heeft gegeven. Door middel van een bewust vage tekst probeert de regering opnieuw een opening te creëren door te stellen dat er een oplossing zal gevonden worden voor het afwijkend stelsel van opzegtermijnen in de bouwsector, en dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2014.

Onrechtvaardige discriminatie van de werknemers

In de maand juni hebben we, in de Groep van 10, onze vastberadenheid al getoond door te weigeren om terug te komen op het dossier van de opzegtermijnen.

Wij hebben deze onjuiste discriminatie aangevochten en gelijk gehaald bij het Grondwettelijk Hof. Vandaag een nieuw afwijkend stelsel invoeren voor de bouwsector is zo goed als een nieuwe discriminatie in het leven roepen. Bovendien zal dit bekeken worden als een frontale aanval op de bouwvakarbeiders.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront zal geen enkele wijziging van het stelsel m.b.t. de opzegtermijnen in de bouwsector aanvaarden. Bouwvakarbeiders zijn volwaardige werknemers, geen tweederangswerknemers.

Cadeaus voor de werkgevers

De werkgevers daarentegen zitten in een comfortabele positie. Ze zien opnieuw dat hun eisen worden ingewilligd door de regering. Ze krijgen een cadeau van 600 miljoen euro via kortingen op de sociale zekerheidsbijdragen. Zonder garantie op behoud of creatie van tewerkstelling. Zo wil men de strijd tegen de sociale dumping aangaan. Maar we weten allemaal dat daar andere maatregelen voor nodig zijn, zoals meer inspecteurs op het terrein.