U bent hier

Actualiteit

dinsdag 2 mei 2017, 14:00

Iedereen mee aan tafel! De Grote Parade van Hart boven Hard

Twee jaar op rij bracht Hart boven hard meer dan 20.000 mensen op straat voor een andere samenleving. Op 7 mei is het tijd voor de derde editie. 

Wie het nieuws volgt stelt vast dat er heel wat scheefgroeit. De roofbouw op mens en natuur loopt uit de hand. Het beleid wuift de problemen van mensen weg en blokt inspraak af. De Trumps en Le Pens van deze wereld, ook hier bij ons, zijn uitwassen van een scheef systeem.

Tijd dus voor een beleid dat investeert in een solidaire, duurzame samenleving. Daarom klopt Hart boven Hard letterlijk op tafel, op de langste tafel ooit, in het hart van Brussel, een tafel waar plaats is voor iedereen.

 De toekomst begint voor Hart boven Hard bij een serieuze herverdeling:

 • Vang het grote geld
  Groeiende armoede en ongelijkheid ontwrichten het samenleven. In een gezonde samenleving dragen multinationals en grote vermogens eerlijk bij.
 • Een leefbare job voor iedereen
  Stress, burn-out, mini-jobs en werkloosheid zijn een sluipend gif. Een toekomstgerichte samenleving gaat voor zinvol werk voor ons allemaal.
 • Iedereen hoort erbij
  Racisme en stigmatisering zetten mensen tegen elkaar op. Een open samenleving is trots op haar warm onthaal voor vluchtelingen en duldt geen discriminatie.
 • Samen rijk
  Besparingen op zorg, cultuur, onderwijs, onderzoek en verenigingsleven ondergraven ons menszijn. Een verlichte samenleving maakt juist méér ruimte vrij voor verbeelding, talentontwikkeling en kritisch denken.

IEDEREEN MEE AAN TAFEL!

Schuif mee aan, op 7 mei om 14u in Brussel!

Meer info op www.hartbovenhard.be