U bent hier

Persbericht

woensdag 14 juni 2017, 11:15

International Justice Day vraagt meer respect voor schoonmaak- en bewakingspersoneel

Op donderdag 15 juni is het opnieuw ‘International Justice Day’. Dat is een jaarlijks terugkerende actiedag van UNI, de internationale vakbond voor de diensten. In tal van landen wordt dan campagne gevoerd om meer respect en betere arbeidsvoorwaarden te vragen voor de werkneemsters en werknemers in de schoonmaaksector en de bewaking. Ook de Algemene Centrale-ABVV werkt mee aan dit initiatief. 

Heel terecht vragen de mensen uit de schoonmaak en de bewaking aandacht voor het belang van hun werk. Het wordt onderschat en miskend. Zij werken in de schaduw, meestal buiten de normale werkuren. En dus krijgen ze vaak niet de waardering die ze verdienen.

En waardering krijgen ze zeker niet als het over arbeidsvoorwaarden gaat. Ze moeten het stellen met onzekere contracten, lage lonen, heel onregelmatige werktijden die het privéleven bemoeilijken.

Deze mensen zijn meer waard. Ze verdienen respect. Daarom halen we ze uit de schaduw  op International Justice Day. Dat doen we onder meer door deurhangers uit de delen waarmee je de schoonmakers op jouw kantoor of fabriek op bijzondere wijze kan bedanken voor hun werk.

Op 15 juni zijn er vanaf 7 uur acties voorzien
  • aan het Centraal Station in Antwerpen
  • en in station Gent-Dampoort in Gent

Reizigers zullen er aangespoord worden om hun schoonmaakpersoneel die dag extra in de bloemetjes te zetten!