U bent hier

Standpunt

dinsdag 13 september 2016, 13:30

Twee jaar afbraak. Wanneer bouwen we terug op ?

 

De verjaardag van de regering Michel laat een wrange nasmaak na bij de burgers, bij de werknemers en de werklozen. In die 2 jaar hebben ze er geen gras over laten groeien.

Ze breken alles af wat ze kunnen: de sociale zekerheid, de pensioenen, de openbare diensten, de index, syndicale vrijheden, enzovoort. Niemand blijft gespaard van hun afbraakpolitiek. Behalve de grote fortuinen en multinationals : zij krijgen cadeau na cadeau. Diezelfde multinationals die zonder verpinken fabrieken sluiten, delokaliseren en hun werknemers verweesd achterlaten.

Nee, wij vieren niet mee vandaag. Want de regering is nog lang niet van plan te stoppen met haar afbraakwerken. Hun volgende werf: het Plan Peeters. Een plan met overdreven flexibiliteit, zonder overleg met de vakbonden, waar de werknemers opnieuw het slachtoffer van dreigen te zijn.

Anders en beter, het kan ! Dat herhalen we al maanden, maar ze willen niet luisteren. We hebben alternatieven. Alternatieven die zorgen dat mensen in armoede uit de miserie geraken. Alternatieven die zorgen voor een toekomst voor iedereen, niet alleen voor de rijken. Maar de regering blijft al twee jaar potdoof. Al twee jaar worden we genegeerd, wordt JIJ genegeerd.

Maar we geven niet op. Ze willen niet luisteren? Dan roepen we gewoon luider. En daar beginnen we mee op 29 september. Kom samen met Fien, Sven, Pepin, Christophe en vele anderen aan de regering uitleggen waarom jij niet tevreden bent, waarom jij kwaad bent. Want het kan anders en beter.

We rekenen op jou.

Werner Van Heetvelde (Voorzitter) & Robert Vertenueil (Algemeen secretaris)