Regionale acties // Zij de winst, wij de pijn

Op 20 oktober voeren we acties voor de hoofdkantoren van de energiebedrijven die profiteren van de crisis. Neem contact op met je plaatselijke afdeling voor praktische informatie.

Geef ons geld terug!

Sinds het begin van de crisis hebben energiebedrijven onrechtmatige winsten gemaakt (de zogenaamde "overwinsten"). Dat terwijl de burgers hun rekeningen niet kunnen betalen: het is walgelijk. Op Europees niveau begint er beweging te komen.

In België ligt de belasting op overwinsten op de onderhandelingstafel. Een belasting die gebruikt zou moeten worden om de huishoudelijke rekeningen aanzienlijk te verlagen!

Het idee om overwinsten aan 100% te belasten? Doen! Nu meteen!

De energieregulator CREG schat de nucleaire winst (voor Doel 3 en 4 en Tihange 2 en 3) in 2022 op ongeveer € 2 miljard en telkens € 1,3 miljard in 2023 en 2024. Maar zij zijn lang niet de enigen die massaal geld verdienen in deze crisis! De liberalisering van de energiemarkt is uitgedraaid op een totale mislukking voor de gezinnen. Het ABVV eist meer overheidscontrole over deze strategische sector en een prijsblokkering.

Meer info over je lokale afdeling

Meer informatie

Download het pamflet

video actie 20 oktober